Un Sant Jordi amb fenòmens meteorològics adversos

Un Sant Jordi amb fenòmens meteorològics adversos

Enmig d’una primavera força plujosa, circumstància que ha afavorit una decadència en la intensitat de la sequera acumulada, va arribar la diada de Sant Jordi, una data majúscula que, any rere any, és ben remarcada en el calendari.

El 23 d’abril d’aquest 2022 ha estat clarament protagonitzat per una atmosfera bastant revoltada, fins i tot amb una successió de fenòmens meteorològics adversos, de l’estil de tempestes, calamarsades i vent. En aquest ordre de coses, és tota una evidència que el darrer Sant Jordi serà recordat pel temps.

Afirmat això, no és estrany que diversos 23 d’abril hi hagi inestabilitat. Així, el més freqüent sol ser que, per exemple, passi un front i plogui en algunes comarques en qualsevol franja horària, o bé que la presència d’un cert aire fred en altura faci créixer nuvolades de tarda i hi hagi algunes tamborinades a les contrades de Barcelona i Girona. Ara bé, el que ha succeït aquest passat 23 d’abril és poc corrent.

En aquest sentit, la pitjor part se la va endur la mateixa ciutat de Barcelona, que entre primera hora del migdia i primera hora de la tarda va ser atacada per tres tempestes, dues d’elles amb calamarsades incloses. A més, el vent de l’oest al sud-oest va causar alguns desperfectes, detall que va provocar cinc ferits al centre de la capital catalana amb el trencament d’unes quantes paradetes.

Però malgrat que les majors adversitats es van produir al Barcelonès, cal no oblidar que, en altres indrets catalans, també va descarregar amb ganes, va bufar el vent fort i es va observar una mànega a la Costa Daurada.

En conseqüència, un Sant Jordi amb un seguit d’inclemències meteorològiques que van provocar corredisses, van empapar moltes persones i en van disgustar, per ser com és, aquesta, una jornada marcada en lletres d’or, a moltes més.

No Comments

Post a Comment