Presentació del web

El web que teniu davant, la meteoteca de Catalunya, és, com ja podeu deduir del títol, una representació exhaustiva i detallada, el més complerta possible, de la nostra meteorologia. A la pràctica, l’ambició del web és convertir-se en una petita enciclopèdia per Internet del temps de Catalunya.

Els diferents apartats que teniu a la vostra disposició se centren en temes específics. Els uns expliquen la climatologia, mentre uns altres posen l’èmfasi en l’ampli ventall de fenòmens que ens poden afectar, en la meteorologia de muntanya o analitzen episodis que s’han fet un nom en majúscules, entre d’altres temes. A més, he intentat innovar i proposar un seguit de rutes meteorològiques del tot interessants.

 

Cal dir que els textos els he volgut escriure –perquè tots els he redactat jo mateix  amb els meus propis coneixements i amb molt poca documentació- d’una manera clara, amena i divulgativa perquè tothom els pugui entendre, i estan dirigits tant als molts aficionats a la meteorologia que tenim a casa nostra com als professionals del sector, així com a persones que es vulguin iniciar en aquesta ciència tan apassionant o curiosos en general. D’altra banda, el nombre elevat de fotografies que pretenen evidenciar les característiques i les particularitats del nostre temps i el catàleg de vídeos, alguns d’ells notoris i altament espectaculars, també estan dirigits a tot el públic esmentat.

 

En essència, la meteoteca de Catalunya intenta ser una aportació més, malgrat que amb l’objectiu de ser el més rellevant possible, a la fascinant i gairebé inigualable meteorologia catalana. I, en aquest ordre de coses, la definim d’aquesta manera perquè la seva riquesa és tan incontestable com extraordinària. Per tant, el nostre temps, que té una munió de seguidors grandiosa, pren, sovint, a causa de la sorprenent diversitat de fenòmens i situacions, una reputació justificada. El web, fet i fet, n’és una conseqüència, però, a la vegada, també vol ser una eina d’estudi i consulta per conèixer pam a pam una meteorologia de Catalunya veritablement enlluernadora.