Encara som a temps aquest hivern de veure nevar a Barcelona i a gran part del litoral?

Encara som a temps aquest hivern de veure nevar a Barcelona i a gran part del litoral?

La primera quinzena de gener ha representat, pel que fa al fred i la neu, l’etapa àlgida, fins ara, del present hivern 2020-2021. En aquest sentit, és interessant recordar alguns episodis que ens van afectar d’una manera més o menys notòria.

Així, per exemple, el dia 2 va nevar lleugerament, entre la tarda i el vespre, en força sectors de la Costa Brava, en particular de l’Alt i el Baix Empordà, sense agafar, i el 9 de matinada va nevar una mica al Tibidabo, també sense agafar. Però sobretot, el 9 i el 10 va caure una imponent nevada en zones de l’interior, destacant els 60 cm de Prades, al Baix Camp. I en aquest context passat, és evident que el febrer de 2021 haurà estat confortable i temperat.

Exposat tot això, formulo una pregunta convenient, que és ben probable que persones diverses entusiastes de la neu es facin quan, cada any, saltem del febrer al març. Per tant, encara som a temps aquest hivern de veure nevar a Barcelona i la seva rodalia? I a gran part del litoral?.

Les darreres jornades de febrer i les primeres de març hauran estat protagonitzades per l’anticicló, és a dir, una falta absoluta d’irrupcions fredes que ens vinguin del nord o nord-est. En conseqüència, encarem la recta final de l’hivern amb un panorama tèrmic benigne. Però hi ha perspectives, més enllà, d’una última gropada freda que ens porti neu a cotes baixes?.

La resposta a aquesta qüestió és que molt possiblement no. De fet, cada dia que passi es reduirà la probabilitat de neu a l’àrea metropolitana i en el conjunt de la costa. Per una raó simple: perquè la primavera aviat trucarà a la porta. Malgrat aquest detall significatiu, cal no oblidar, per tardana i intensa, la famosa nevada del 8 de març de 2010.

Per tot plegat, al més probable és que l’hivern 2020-2021 l’haurem acomiadat, en relació la neu al litoral, per la manca de flocs a Barcelona i a les ciutats més poblades de la seva regió, però amb les nevadetes testimonials abans esmentades de la Costa Brava i el Tibidabo.

No Comments

Post a Comment