El que queda d’hivern, nevarà a Barcelona i en altres indrets del litoral?

El que queda d’hivern, nevarà a Barcelona i en altres indrets del litoral?

Encara resten unes setmanes per acabar l’hivern, i el que sí és definitiu ha estat el fred, malgrat que sense exageracions, que hem tingut aquest gener. En conseqüència, és interessant, a hores d’ara, formular una pregunta que probablement no poques persones es deuen fer. En poques paraules: d’aquí a final d’hivern, veurem nevar a Barcelona o en altres llocs de la costa?.

D’entrada, hem de recordar que el febrer de l’any passat va nevar quatre dies a Barcelona, tota una fita. Igualment, no hem d’oblidar, tot i que aquest últim gener ha fet força fred, que no ha nevat al litoral. Dit això, i ja per estadística, és poc probable, considerant les quatre vegades de fa un any, i també valorant que Barcelona té una mitjana d’un dia de neu anual, que aquest febrer o proper març caigui una nevada a nivell de mar.

Ara bé, més enllà d’aquest raonament, és obligatori parar atenció a què ens diuen els mapes del temps de cara les pròximes setmanes. En aquest sentit, cal anunciar que, de moment, no albiren cap irrupció d’aire fred especialment seriosa en el que queda de febrer, i encara menys que el fred, no extrem, que pugui fer es mescli amb humitat de la Mediterrània que pogués provocar la precipitació sòlida a cota zero.

A més a més, és indubtable que a mesura que circulin els dies i les setmanes, i en el supòsit que els mapes a llarg termini no assenyalin fred important, les possibilitats de veure nevar a Barcelona i a la resta de la costa, aniran minvant. Simplement, perquè quedarà menys hivern per endavant.

En suma, ara per ara, si és que ho acaba fent, falten molts dies perquè nevi al litoral. I atenció: des de la Meteoteca, i en concret des de la secció Previsions, us avisaré si s’acosta aquest instant anhelat. Però si al capdavall no veiem nevar, almenys rescatarem de la memòria les precioses imatges de la nevades del febrer de 2018.

No Comments

Post a Comment