Catalunya sota una onada de calor de primera categoria

Catalunya sota una onada de calor de primera categoria

Entre el dijous 12 i el dilluns 16 d’agost, una onada de calor de primera categoria haurà atacat Catalunya, tot i que el dimecres 11 la temperatura ja s’haurà enfilat de valent a Ponent. Així, a partir del dilluns 16 els termòmetres ja baixarien.

Aquesta onada de calor és, a la pràctica, realment potent. I en aquest ordre de coses, al més probable és que sigui una de les pitjors, i en conseqüència, més severes de la nostra història meteorològica. Per tant, la recordarem.

I la recordarem, en sentit estricte, per la contundència de les seves temperatures, que sovint han de ser extremes, i que és força possible que assoleixin els 43 graus a Ponent, en concret al pla de Lleida. A més, els 40 graus s’han d’escampar per nombroses àrees interiors. Però al litoral, no, malgrat que les nits seran difícils de passar per als seus habitants.

La responsable directa d’aquesta onada de calor contundent és l’entrada d’una massa d’aire extremadament càlida de procedència sahariana. I en aquest context, la severitat de les temperatures que ha d’abocar és, de manera molt probable, un exemple més a afegir a la llista de fenòmens agreujats pel canvi climàtic.

No Comments

Post a Comment